Om

“Jeg prøvede også at forklare, hvorfor påstanden om, at vi er verdens lykkeligste land, er svær at tro på, når 10% af befolkningen er på en eller anden form for antidepressiv medicin.”
Dorthe Nors, blog.

Hjertelig velkommen til min blog om tid, ting og frihed.

Det er en livslang interesse og undren. Hvorfor er alt blevet som det er blevet. Hvorfor er det umuligt, at bo billigt og leve med lave/få faste udgifter, hvis man drømmer om at gå andre veje end fuldtidskarriere på arbejdsmarkedet… og/eller føler det er svært at følge med, derude. Hvorfor gør vi som vi gør, når vi sætter os i gæld og knokler livet ud af os selv for at få råd til et samtalekøkken, hus med to badeværelser, nye ting, gadgets, modetøj, forbrugslån osv., fremfor at have tid og frihed til at opleve og simpelthen bare være til. Ikke at jeg taler for, at livet skal være én stor sommerferie, men jeg fornemmer bare, at noget er kørt helt af sporet. Ræs, tempo, fortravlethed, konkurrencementalitet.

Min interesse har udspring i min egen erfaring.

Jeg prøver desperat at finde nye veje at gå som menneske, omend det ikke lige synes at lykkes… Under alle omstændigheder: Det væsentlige i det her handler om at redefinere normal, punktere det idiotiske vækstparadigme og i stedet drømme om muligheden for mindre boliger og få et friere liv med hænders verden, grokraft, skaberkraft, oplevelser og sanselighed.

Det her citat har fulgt mig i årevis:

“Lad dit livs båd være let, kun lastet med hvad du behøver – et hyggeligt hjem og enkle glæder, én eller to venner der fortjener at kaldes venner, én at elske og som elsker dig, en kat, en hund, en pibe eller to, nok at spise og nok at tage på kroppen, og lidt mere end nok at drikke, for tørst er en farlig ting.”
Jerome Klapka Jerome

Kom med om bord, hvis du har lyst!

Lotte Hove.
Mor til to, gift med én, årg. 69, hjemmeværende, bibliotekar af uddannelse. Bor i Hanstholm, Thy.
(Læs evt. en lille krøllet tekst om mig og dét, at falde ned af karrierestiger: Uden Nytteværdi )

(Bloggen startede maj 2015 og indlæg udgivet før da er hentet fra tidlige blogs. Bær over med mig, hvis der forekommer fejl, rod og dubletter.)